03-03-2016, 09:52 PM
W zasadzie nie chciałem więcej już komentować "zdarzeń" ze stron - moim i nie tylko moim zdaniem - niebudujących (przy czym jest to łagodnie powiedziane, bo w zasadzie należałoby to nazwać dosadniej), ale - jak w tytule - nie potrafię przejść obojętnie obok tego, co znalazłem.
Na forum Henryka Kubika, Cyryl nadaje nowy tor "odkryciom" na temat Pawła, Apostoła Chrystusowego.
Coś, co się w głowie nie mieści:
Cyrylu, dokąd to wszystko zmierza? Czy to w ogóle się godzi?
Piszesz, że to Twoja hipoteza, ale dowodów i poszlak jest mnóstwo. Dowody wymieniłeś w powyższym zdaniu na pierwszym miejscu - skoro rzekomo są dowody, to poszlaki nie byłyby już potrzebne w całym tym nieuczciwym "procesie". Skoro rzekomo są dowody, to jak możesz nazywać to wszystko hipotezą i to jeszcze "rozwojową"? Powinieneś to nazywać "udowodnioną teorią". A jednak nie nazywasz, czyli coś jest nie tak. Czy czekasz aż się wypowie Henryk, aż zaaprobuje Twoją hipotezę i to ostatecznie usankcjonuje ją w postaci udowodnionej teorii?
Co to w ogóle jest i jak tak można? Czy to jest, pomijając już wszystko, uczciwe Cyrylu? Dokąd to prowadzi?
Na forum Henryka Kubika, Cyryl nadaje nowy tor "odkryciom" na temat Pawła, Apostoła Chrystusowego.
Coś, co się w głowie nie mieści:
Cyryl na forum Henryka Kubika, reklamując swój artykuł napisał(a):...
Zaznaczam jest to moja hipoteza, w której piszę, ze drugie zwierzę wychodzące z ziemi z Apokalipsy to jest Apostoł Paweł. To jest temat rozwojowy, ale dowodów i poszlak jest mnóstwo.
...
Cyrylu, dokąd to wszystko zmierza? Czy to w ogóle się godzi?
Piszesz, że to Twoja hipoteza, ale dowodów i poszlak jest mnóstwo. Dowody wymieniłeś w powyższym zdaniu na pierwszym miejscu - skoro rzekomo są dowody, to poszlaki nie byłyby już potrzebne w całym tym nieuczciwym "procesie". Skoro rzekomo są dowody, to jak możesz nazywać to wszystko hipotezą i to jeszcze "rozwojową"? Powinieneś to nazywać "udowodnioną teorią". A jednak nie nazywasz, czyli coś jest nie tak. Czy czekasz aż się wypowie Henryk, aż zaaprobuje Twoją hipotezę i to ostatecznie usankcjonuje ją w postaci udowodnionej teorii?
Co to w ogóle jest i jak tak można? Czy to jest, pomijając już wszystko, uczciwe Cyrylu? Dokąd to prowadzi?
Jestem na forum. Nie nauczam, bo jeszcze mało wiem.
Nie nauczam, tylko dyskutuję. Pisuję też na http://ewangelia.net.pl/
Nie nauczam, tylko dyskutuję. Pisuję też na http://ewangelia.net.pl/